For meget tøj?

Veganske burgerboller

27583580_10213555974827209_955278352_n

 

Jo man kan altså godt bage veganske boller. Og selvom stort set alle supermarkeder sælger burgerboller(som tilfældigvis også er veganske), så smager hjemmebagte nu bedst.

Her til aften bagte jeg lyn hurtigt nogle burgerboller og smækkede nogle “bøffer” på panden, jeg lavede bøfferne af det nye hakkede fra naturli og dryssede med salt og peber. Biksede en brun sovs sammen og serverede bøfsandwich for min kæreste. Han bliver ellevild når der er en god omgang bøfsandwich klar når han kommer hjem fra arbejde.

De her burgerboller er super luftig og ligger godt i maven. De kan med fordel gemmes til madpakken dagen efter, hvor de er rigtig gode med lidt salat og pålæg i.
Man kan med fordel tilsætte havregryn, kerner og hvad man nu ellers kan finde på, jeg har tilsat til hørfrø til denne portion.

Der bliver til 7 meget store burgerboller, eller til 14 alm.

Ingredienser:
2.5 dl lunken vand
50g gær
1 tsk salt
3 tsk sukker
100g olie
100g fuldkorns rugmel
Ca 400-500g hvedemel

evt sesam frø

Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser, dog skal hvedemelet i lidt efter lidt. Ælt til dejen er smidig og ensartet, den skal være en smule klistret men ikke sidde fast på fingrene.

Stil dejen til hævning, lunt og tildækket i 15 min.

Form til boller, der trykkes flade og prikkes let med en gaffel.

evt pensel med vand og drys med sesam frø.

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket og lunt i 30 min.

Bagetid: ca 13 min ved 200° C varmluft.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

For meget tøj?