Verdens bedste scramble tofu

Fastelavnsboller – Vegansk

Super gode fastelavnsboller, denne opskrift dur bare år efter år. Jeg serverede dem for min svigerfamilie i går, og de må have været gode, for de blev da spist alle sammen. De er dejlige luftig og med en creme der ikke er alt for kvalmende. jeg har toppet dem med en citronglasur, som komplimentere fastelavnsbollerne til at nå nye højder.

28053062_10213651219488266_681684405_n

 

Ingredinser:
Opskriften giver ca 25stk

Dej
500g hvedemel
200g margarine
75g gær
3 spsk sukker
1 tsk salt
2dl vand
1 nip kardemomme

Creme
5dl mælk, (jeg har brugt ris-/soyadrik fra aldi, men andet kan bruges)
3 store spsk maizena
2 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:

Start med at lave cremen da den skal køle af. Den køler fint af mens dejen hæver.

  1. Kom mælk og 3 store spsk maizena, sukker og vaniljesukker i en gryde, og pisk til at maizenaen er opløst.
  2. Kog cremen under omrøring i ca 1 minut. pas på det ikke brænder på.
  3. Tag gryden af bluset og lad den køle af. Jeg plejer at hælde cremen i et ildfast fad, da det hurtigere køler ned og derved hurtigere stivner.

Nu til dejen

  1. Smelt margarinen.
  2. Opløs gæren i skål med lunkent vand.
  3. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og margarine.
  4. Rør melet i. Dejen skal være fedtet, men ikke klistre fast til fingrene.
  5. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.Forvarm ovnen til 200° grader.
  6.  Tag en håndfuld, rul den helt fladt ud med en kagerulle, skær dejen ud i firkanter af ca 10*10cm og placér en stor spsk creme i midten. Luk dejen sammen rundt om cremen, sørg for at der ikke er huller i dejen og vend bollen om, så lukningen kommer nederst. Placér dejen i en papirs-muffinform* og dernæst på en bageplade.
  7. Lad bollerne hæve tildækket i 30 min.
  8. Bollerne bages ved 200º grader i ca 15min.

Tip: pyntes gerne med en citron glasur af
Formelis
vand
citronessens
for den lette gule farve bruger jeg 2 nip gurkemeje

Hæld en passende mængde flormelis i en skål og tilsæt lidt vand og citron glasur samt gurkemeje, til den ønskede smag og konsistens.

 

 

*man kan godt placér bollerne direkte på bagepapir på pladen men jeg bruger muffinforme, da jeg synes at det hjælper til at holde på cremen. Giv muffinformen et let tryk, så den er foldet lidt ud inden bollen placéres.

 

28109747_10213651219288261_2076039764_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste scramble tofu