Pasta med vegansk cheese sauce med svampe og pinjekerner

Veganske hveder

31345514_10214233042953489_539665883442708480_n

I anledningen af store bededag, skal der spises hveder. Der findes nogle veganske hveder på markedet, men jeg synes altså ikke at de kan måle sig med hjemmebagte hveder. Så jeg bagte en portion i dag, som vi spiste lune med naturli smørbar på. I får opskriften her på super luftige og lækre hveder.

til ca 9 hveder

Det skal du bruge

50g gær

50g sukker

100g margarine, smeltet

ca 500g hvedemel

1 tsk salt

3/4 tsk kardemomme

2,5 dl lunkent vand

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, den smeltede margarine.
  3. Rør melet i skålen lidt efter lidt, indtil du har en let klistret/fugtig dej. ælt dejen i ca 8 min.
  4. lad dejen hæve tildækket og lunt i 30 min.
  5. Tril nu ca 9 boller af dejen og sæt dem på en bageplade, med ca 1 fingerbredes afstand imellem hver bolle.
  6. Lad bollerne hæve tildækket i 20 min.
  7. Bages i ovnen 200° i 12 min.

 

Tip: for en blank overflade kan man pensle med soya fløde. For en brun lækker farve kan der pensles med kaffe.  Jeg har penslet med naturli soya cusine (soya fløde)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med vegansk cheese sauce med svampe og pinjekerner