Veganske hveder

Mælkebøtter i salaten?…

img_20180508_163823

Mælkebøtte også kaldet Løvetand

Jep mælkebøtter i salaten. Det får man hjemme hos mig! Der er alt for få der ved at den der gule ukrudt plante kan bruges til andet end pynt og kompost. Den kan spises. Og det er faktisk hele planten der kan spises. Her fokusere jeg blot på bladene. Så vil der senere komme et indlæg hvor jeg bruger selve blomsten og roden.

Bladene smager en smule mere bittert end rucola. Jeg bruger både blandende i salater og i burger/sandwich osv. Jeg har endnu ikke prøvet at varme den op, det må helt klart være næste eksperiment.

Det er så nemt lige at hente salat, for de er jo alle vejne. Så her er der også noget miljømæssigt at vinde, så i stedet for at købe salat som er forarbejdet, pakket i plastik og transporteret til dit supermarked, så vil jeg opfordre dig til gå ud i haven og plukke den skønne grønne plante, som er i sæson lige nu. Pluk dog ikke i grøfter der ligger op til trafikerede veje. 

Udover miljøet, er det også noget at hente på sundhedsfronten. Mælkebøtter er nemlig rig på vitamin A og C. Og indeholder fibre, kalium, jern, calcium, magnesium, zink og fosfor. Derudover indeholder mælkebøtter mere protein end spinat. Og som om det ikke er nok indeholder Mælkebøtten også essentielle fedtsyre, som virker inflammatorisk, og reducere betændelse i kroppen.

 

Husk at skylle dem, de må meget gerne ligge i koldt vand i 20min inden brug.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske hveder