Verdens bedste brownie

DIY rustikke hylder

Jeg elsker rustik træ, sådan noget træ der ser ud som om at det har stegt i solen i årevis i en gammel western film!
Hvis jeg kunne, byggede jeg gerne en hel hytte af rustik brændt træ, med brændeovn inden i og masser af puder og tæpper, sådan en vinter hygge hytte-hule, hvor fedt ville det ikke lige være?

 

Det er faktisk meget let at få nyt træ til at se rustik ud, det kræver ikke de store hånværksmæssige skills. Her har jeg købt et par billige hylder i Jem og fix som jeg har givet nyt look.

Alt du skal bruge er:

(Selvfølgelig træ)

Ukrudtbrænder

Sandpapir

Træolie

Af sikkerhedsmæssige grunde bør brændingen forgå udenfor på ikke brandbart materiale.

Læg dit træ på fx en flise, sten eller andet, så træet er lidt hævet fra jorden.

Brænd så langsomt og forsigtigt træet med åre retningen. Du kan brænde lige så let eller intenst du har lyst til.

Slib derefter det brændte let af med sandpapir. Du kan slibe let, eller slibe mere af for at blidere udtryk.

Giv det til sidst en omgang træolie, det mørkner træet en smule og får det brændte til at “blende” mere sammen med træet.

 

Man kan med fordel eksperimentere med forskellige træsorter, træolier med eller uden farve, hver intens man brænder og sliber, for at få lige nøjagtigt det look du selv ønsker.

Jeg har brugt samme metode på vores bar bord, så det passede bedre ind i vores hjem. Pladen købte jeg i Bauhaus. Her har jeg brændt lidt mere end jeg gjorde på hylderne og slebet meget mere af, så man ikke som sådan ser det mørke/sorte fra brændingen, men at træet har fået en mere jævn farve.

 

Ps. jeg beklager den  dårlige billedkvalitet, der er sket et eller andet med mit kamera. Men jeg ville alligevel ikke snyde jer for det her gør-det-selv tip.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste brownie