Tættere på naturen, off grid?

Jeg er en STOLT feminist!!

gender equal opportunity or representation

 

Jeg hører aaaalt for ofte ordet feminist, blive brugt i en negativt sammenhæng af folk der ikke helt ved hvad det der feminisme er, men som bare formoder at det er en sindssyg bevægelse med et slogan der hedder “al magt til kvinder,,

Det kunne ikke være mere forkert!

Jovist det handler da om at være en stærk kvinde, der går ind i kampen for ligestilling. Men her knækker koden vidst for mange. Det handler nemlig også om mænds ligestilling.
Alt for mangle forveksler feminisme med sexisme, hvilket betyder at favorisere et køn fremforet andet.

Feminisme er at stå ved sig selv. Det handler om ikke at undertrykke sig selv for at tilfredsstille en anden på bekostning er egne værdier og selvværd. Vi er alle lige meget værd.

Dette er tit et emne der kommer op i min veninde gruppe, de spørger altid så interesseret som om at det der feminisme er lidt forbudt og ikke er for den almene kvinde. Jeg føler mig altid som en kvinde i 1940’erne der fortæller andre husmødre om frigørelse,tiltrods for at vi har skrevet 2018 i kalenderen.

Det skær i mit hjerte at der stadig findes så meget undertrykkelse i vores hverdag, de sociale medier har sendt vores samfund adskillige årtier tilbage. Vi gør så meget ligegyldigt for at tilfredsstille andre mennesker, især andre kvinder. Det er sjældent for mændens skyld at vi undertrykker os selv, så langt er vi da kommet. Men kvinderne har overtaget mandens plads. Det er ikke for mændenes skyld eller min egen, at jeg barbere ben om sommeren.

Jeg har læst en del bøger om feminisme, men særligt én bog satte virkelig alt i perspektiv for mig, den hjalp mig til at finde min indre kvinde, som før var gemt væk i andres forventinger.
Det er også den bog jeg altid anbefaler mine veninder at læse, da jeg synes det er så vigtig en sag, især når vi lever i et samfund med tornhøje forventer og et skyhøjt pres. Bogen hedder kunsten at være kvinde, skrevet af Caitlin Moran  og kan købes her.

Bogen lærte mig at stille mig selv spørgsmålet, for hvis skyld gør jeg det?
Jeg lærte, at det at barbere mig under armene og min tissekone(ja jeg sagde det, det er nemlig ikke et forbudt ord!). At bruge en time på at sætte hår og lægge make-up (bare for at gå i brugsen), at gemme mit bind, (gud forbyde hvis andre mennesker fandt ud af at jeg også har menstruation), ikke var for min egen skyld.
Langt de fleste mænd synes desuden at stærke kvinder, der tør stå ved sig selv og seksualitet, er piv frække.

Ja ja, du tænker måske at den her blogpost lyder mega langhåret og som noget værre hippie vrøvl, til det kan jeg kun svare for hvis skyld?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tættere på naturen, off grid?